Nogmaals de wijzigingen spelregels van dit seizoen

Vanuit o.a. het project ‘Meer spelplezier, minder regels’ zijn er voor het nieuwe seizoen wijzigingen in Spelregels en Reglementen.
Hieronder tref je een lijst met de belangrijkste wijzigingen, waar je voorafgaande aan het seizoen en vóór en tijdens wedstrijden mee te maken krijgt.

Let op: alle volledige en officiële teksten van alle reglementen en alle spelregels vind je uiteraard op nevobo.nl. Bij afwijkingen tussen onderstaande tekst en de officiële publicaties prevaleren altijd de officiële spelregels en reglementen.
Download dit nieuwsbericht, deel uit binnen je vereniging en hang op in de sporthal: Wijzigingen spelregels en reglementen, welke dan? (per 19-9-’16)

Reglementen (Belangrijke info voor alle verenigingsfunctionarissen!)

Dubbel speelrecht (Huishoudelijk reglement 2.2.4.2. en Leidraad 2.2.)
Het dubbel speelrecht is toegestaan voor één team van een andere vereniging, niet langer voor de gehele vereniging. Hiermee is het niet meer mogelijk om bij de tweede vereniging hoger in te vallen.
Bovengenoemde regel is ook in de nationale competitie van toepassing. Hiermee wordt gestimuleerd het ‘kunnen proeven aan een hoger niveau’, zonder het spelplezier bij de oude club op iets lager niveau te verliezen.

Gebruik maken van deze regel kan door een aanvraag voor dubbel speelrecht in te dienen via:
Aanvraag dubbel speelrecht voor een team in de Nationale competitie
Aanvraag dubbel speelrecht voor een team in de Regionale competitie
In Leidraad 2.2, Criteria dubbel speelrecht staat beschreven waar de Nevobo rekening mee houdt bij het verlenen van toestemming voor dubbel speelrecht.
Voor het dubbel speelrecht voor de NOJK volgt later meer informatie.

Horizontaal invallen (Wedstrijdreglement 3.1.6.1.)
Het horizontaal invallen is toegestaan voor elk niveau, waar dit voorheen alleen toegestaan was voor 2e klasse en lager. De overige invallersbepalingen zijn niet gewijzigd.

Lijnrechters (Wedstrijdreglement 3.1.8.3.)
Uitsluitend in de Ere- en Topdivisie zullen lijnrechters bij de wedstrijden aanwezig zijn. In de Eredivisie worden lijnrechters door de organiserende instantie aangewezen. In de Topdivisie worden de lijnrechters door de thuisspelende vereniging aangewezen.
In de 1e-, 2e en 3e divisie zijn bij de wedstrijden geen lijnrechters aanwezig.

Aantal te spelen sets (Wedstrijdreglement 3.1.10.1.)
Het voorstel om hierin wijzigingen aan te brengen in de nationale competitie, is niet door de bondsraad aangenomen. Er zijn geen wijzigingen ten opzichte van vorig seizoen.

Spelregels (Belangrijke info voor alle volleyballers en functionarissen!)

Voor wie gelden de nieuwe spelregels?
Voor de Topdivisie en lager. Er zijn enkele uitzonderingen die duidelijk worden aangegeven. De Eredivisie blijft met de huidige FIVB-regels spelen.
Op volleybalmasterz.nl kun je je kennis van alle spelregels Topdivisie en lager testen.

Voor de wedstrijd
* Bij de toss heeft het uitspelende team de eerste keuze (opslag of veld). Bij een eventuele 5e set heeft het thuisspelende team het recht om als eerste te kiezen (spelregel 7.1).
* Tijdens het inspelen mag je je inspeelshirt aanhouden. Indien gewenst hoef je je wedstrijdshirt vlak voor de wedstrijd pas aan te doen (spelregel: wedstrijdprotocol).

Randgebeuren
Waterflesjes op of achter de bank neerzetten is geen verplichting meer. De scheidsrechter zal, met het oog op veiligheid, altijd in de gaten houden wat wel of niet is toegestaan (spelregel 1.1).
* Er mogen per wedstrijd bij het thuisspelende team twee mini’s van de week bij de wedstrijd aanwezig zijn (spelregel 4.1.1).
* Wisselspelers hoeven niet op de spelersbank te zitten, zij mogen ook voor de bank staan. In dat geval hebben zij niet het recht te communiceren met de spelers in het veld. Wanneer er boarding staat opgesteld, moeten de wisselspelers en teamstafleden, m.u.v. de coach, wel achter de boarding blijven. De scheidsrechter houdt hierbij de veiligheid van alle spelers in de gaten (spelregel 4.2.1).
* De coach mag op iedere willekeurige plek op de spelersbank zitten (spelregel 5.2.3.2).

Arbitrage
Alleen bij aanwezigheid van een 2e scheidsrechter is de coach verplicht opstellingsbriefjes te gebruiken (spelregel 7.3.4).
* Vanaf de 1e klasse en lager is de scheidsrechter niet verplicht om na elke rally alle tekens te geven. Het speelveld aanwijzen van het team dat de volgende service uitvoert is voldoende. Aanvoerders mogen vragen om uitleg, waarna het teken alsnog kan worden getoond (spelregel 28.1).

Service en schermen
Is de vrije ruimte achter het speelveld minder dan 2 meter, mag je bij het serveren met één voet in het veld staan of afzetten. Is de vrije ruimte 2 meter of meer, gelden de gewone regels (spelregel 1.4.2 en 12.4.3).
* Schermen, individueel of in een groep, mag niet. Er moet tenminste een armlengte afstand zijn tussen spelers van het serverende team en achterspelers mogen niet in de ‘vrij zicht’ ruimte van de voorspelers gaan staan. De balbaan of serveerder moeten dus bij de service door ontvangende partij te zien zijn (spelregel 12.5).
Commentaar bij de spelregels 12.7.2: Wanneer beide teams een opstellings- en/of voetfout maken, dan wordt er voor dubbelfout gefloten.

Voetfouten
* Het raken van het veld van de tegenstander, met welk lichaamsdeel dan ook, in een actie met de bal is niet toegestaan. Daarentegen is het niet fout om het veld van de tegenstander te raken als er geen bal bij betrokken is en het niet hinderlijk is voor de tegenstander.
* Het aanraken van de middenlijn is wel toegestaan (spelregel 11.2.1 en 11.2.2).

Bal terug halen uit de vrije zone
Zodra de bal buiten de antennes het net passeert, is de bal uit. De bal terug halen uit de vrije zone van de tegenstander is niet toegestaan.
Uitzondering: In de Topdivisie geldt deze regel niet. De Topdivisie volgt de regel van de FIVB (spelregel 10.1.2).

Wedstrijdonderbrekingen
* Een time-out duurt maximaal 30 seconden. Wanneer het aanvragende team en de officials eerder klaar zijn, worden de 30 seconden niet vol gemaakt (spelregel 15.4.1).
* Tijdens de time-out hoef je niet per sé buiten het veld te staan. De teams zijn verantwoordelijk voor het niet achterlaten van drinkflesjes en natte plekken op het  speelveld. Het gebruik van een bal tijdens de time-out blijft niet toegestaan (spelregel 15.4.2).
* Na het laatste fluitsignaal van een set hoeven teams niet meer via het opstellen op de achterlijn naar de andere speelhelft te lopen. Wel loop je rechts om de netpaal heen, niet onder het net door (spelregel 18.2.2).

Wissels
Ongeacht het aantal wisselspelers heeft ieder team altijd recht op zes wissels per set.
Een wisselspeler mag meerdere keren gewisseld worden voor een veldspeler. De veldspeler moet wel weer terugkeren in het veld voor de wisselspeler die hem vervangen heeft.
Voorbeeld: basis spelers #1, #2, #3, #4, #5, #6 wisselspelers #7, #8
#1 eruit voor #7 bij de stand 19-19 (1e wissel)
#7 eruit voor #1 bij de stand 20-19 (2e wissel)
#3 eruit voor #7 bij de stand 21-21 (3e wissel)
#1 eruit voor #8 bij de stand 21-22 (4e wissel)
#8 eruit voor #1 bij de stand 21-23 (5e wissel)
#7 eruit voor #3 bij de stand 23-23 (6e wissel)
Uitzondering: Voor A-, B- en C-jeugd 1e klasse en lager geldt deze regel niet. De huidige FIVB wisselregel blijft van kracht (spelregel 15.6 en 15.7).
(De A-, B- en C-jeugd Hoofdklasse en Topklasse volgen wel de nieuwe wisselregel)

Noteren van wissels op wedstrijdformulier
Een eerste wissel (en terug wissel) worden op de gebruikelijke wijze genoteerd.
Wanneer een basisspeler voor de tweede en derde keer wordt gewisseld wordt dit in de kolom ‘opmerkingen’ genoteerd.
Voorbeeld op regioformulier:

Op het nationale wedstrijdformulier kan de achterkant van het witte formulier gebruikt worden, wanneer het vakje ‘opmerkingen” te klein is.
Uitzondering: Omdat deze nieuwe wisselregel niet geldt voor A-, B- en C-jeugd 1e klasse en lager kunnen in die klassen de wissels op de gebruikelijke manier worden genoteerd.

Libero / uitzonderlijke spelerswissel
* De wisselzone van de Libero is de gehele achterlijn en zijlijn. Voorwaarde is dat de scheidsrechters en tellers de wissel goed kunnen zien (spelregel 1.4.4).
* Een Libero mag uitsluitend veldspeler worden als het team onvolledig wordt verklaard vanwege een blessure.
Voorbeeld: een team start met zes spelers en één Libero. Eén van de veldspelers raakt geblesseerd en kan niet verder spelen. De Libero mag veldspeler worden, waardoor met zes spelers doorgespeeld kan worden (spelregel 15.7).
Wanneer daarna nog een speler zich blesseert, mag ook de 2e Libero als veldspeler worden ingezet. De Libero behoudt altijd zijn eigen nummer.
* In de 2e klasse en lager senioren en in de jeugdklassen onder de hoofdklassen is het toegestaan met vijf spelers te beginnen aan een wedstrijd, of een wedstrijd af te maken met vijf vanwege een blessure. Positie 6 wordt dan niet bezet (spelregel 15.7).
(d.d.19-09-2016)

Dr. Claudia Kawas spends a http://www.cheapnfljerseysshop.com lot of time in Laguna Woods these days. She’s a neurologist and professor at nearby UC Irvine who discovered the research equivalent of gold here information gathered from thousands of Leisure World residents back in 1981, with page after page of data about their diet, exercise, vitamins, and activities.I did not know the contents of Her Majesty’s handbag, but there was astounded merriment at Clarence House when the satirical magazine Private Eye suggested that she never ventured far without an ironed copy of The Sporting Life, a packet of Marks Spencer chocolate eclairs, a ready mixed gin and Dubonnet http://www.cheap-jerseys-sale.com in a hip flask, and a large number of 50 notes ‘just in case’.A partnership between Showtime Networks and ProElite, EliteXC was a US based mixed martial arts (MMA) organization owned and operated by ProElite. It was officially declared in 2006, but its first major event happened in 2007. In 2008, a prominent fighter lost via an early knockout to a late replacement fighter, attracting huge attention with him confessing about being paid a bonus to employ certain techniques during the fight. Following the probe, ProElite declared that they would quit working.Although this is extremely important, not much thought is given to the salutation in a letter. A letter greeting establishes the tone as well as the level of formality of the letter. This becomes more crucial when it comes to the business letter as improper salutation in the letter may lead to problems in business dealings.The Bucs (4 5) have since won four in a row against the Chiefs (7 http://www.nfljerseysshow.com 2) and wholesale jerseys will try to push that streak to five games with their Sunday visit to Arrowhead Stadium. It’s a noon kickoff CST, with weather predicted for sunny skies and temperatures in the 50s. Kansas City is a 7 1/2 point favorite.GOLDMAN: A number of ways Cheap china Jerseys he laid out more of the reforms that he’s been talking about since late August. Some of his new plan includes a requirement that all NFL team personnel and staff undergo training on the prevention of domestic violence and sexual assault, starting within 30 days. Also, he said the league will provide money and other support to the National Sexual Violence Resource Center and the National Domestic Violence Hotline.Cooney played just 13 games last season, mostly in pain, and his injured knee would swell badly and keep him hobbling for days after matches. In a purely statistical sense, his disposal, clearance and contested and uncontested possession averages over the last one and a bit seasons are only slightly down on 2008 and 2010. But it’s his line breaking bursts from stoppages and thrilling on the run goals and score assists that have been few and far between.
Cut two pieces of the wire, with one twice the length of the other. Bend the long wire in half with a slight loop for the bend and place the second wire in the loop between the bent ends. A wholesale Jerseys little background on Azor Ahai, which probably means very little to show watchers.Throughout A Song of Ice and Fire, the legend of Azor Ahai is mentioned at various points. The tale follows that a hero was chosen to fight a darkness many years ago. This was not Derby County Under 23s v Chelsea Under 23s at St George’s Park in the much maligned Premier League 2. This was blood and guts football, with precious win bonuses to be earned or lost, 24,000 passionate supporters scrutinising every move and the 200million prize of the Premier League never far away.. How do we define Intellectual Property for everyday use? Intellectual property is created by the mind, but the definition is more than you would assume it would cover. What are these other intellectual properties? They include integrated circuits, geographic indications and unfair competition. For the Win is here to help you set your fantasy football lineup. Here are USA replica oakleys TODAY Sports’ rankings for every position. Let’s go to the computer and we’re going to use the built in FTP program in Windows. Let’s click on the Start button and open up Computer. In the very fifth minute itself Amulraj tested the usually agile goalkeeper Nagendra and that set the tone. Harish next and then Joseph thereafter had a shy each to put the Bank attack in the right perspective. The Greatest had cheap nhl jerseys stamina that was unmatched as he proved many times by dancing on his toes for 15 full rounds. Ali won a gold medal in the 1960 Olympics and he was a three time Heavyweight Champion of the World. This is an important tip to remember. If you stay low and drive your feet upon colliding with the offensive player then you will win and you will end up delivering a powerful tackle.. GOLDMAN: Well, you know, maybe they should. I mean, eight teams would mean the champions from the biggest five conferences plus three at large teams could be in the playoff. The Green Bay Packers are a slight favorite over Cheap Jerseys From China the Pittsburgh Steelers in this Sunday’s Super Bowl. Oddsmakers and football analysts typically base their predictions on the strength of offenses, nfl jerseys shop defenses, players and coaches. Not all fish finders work well in all types of fishing. If you like to fish in freshwater then you should look for a fish finder that will work best for freshwater fishing.
Recent Posts

Leave a Comment